Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja u Tomislavgradu počelo je druženje tenkista. Na ovome, već tradicionalnome druženju sudjeluju bivši pripadnici oklopno mehaniziranih postrojbi – tenkista iz HVO-a i HV-a.

Kratku molitvu za sve stradale hrvatske branitelje, a posebno za stradale pripadnike oklopno-mehaniziranih postrojbi, predvodio je ratni zapovjednik tenkista Brigade kralja Tomislava i Prve gardijske brigade “Ante Bruno Bušić”, Mijo Šteko. Potom se nazočnima obratio predsjednik Udruge tenkista HVO-a HB županije, Josip Jimmy Ćerdić. Uputio je zahvalu nazočnima te  pozvao da se ovakvim okupljanjima očuva spomen na sve stradale hrvatske branitelje, ali i da se susretom živih pripadnika očuva sjećanje na sjajni ratni put tenkista i njihove žrtve za Domovinu.

Prigodnu svečanost svojim nastupom uveličli su puhački orkestar Osnovne glazbene škole Tomislavgrad i pjevački ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad. 

Po završetku ovoga službenog dijela, svi tenkisti, ali i svi bivši hrvatski branitelji pozvani su na prigodno cjelodnevno druženje kod šumarske kuće u Grlima.

 

Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.