Hrvatska Nezavisna Lista je u propisanom roku dostavila Središnjem izbornom povjerenstvu svu potrebnu dokumentaciju za kandidaturu na listopadskim izborima. Ovom prilikom želim zahvaliti svima vama koji ste svojim potpisom dali potporu sudjelovanju Hrvatske nezavisne liste na Općim izborima koji će se održati u listopadu 2018. godine. Zbog vašeg ukazanog povjerenja, odlučni smo nastaviti političku borbu i ujedno prihvatiti odgovornost i obvezu u traženju najprihvatljivijih rješenja za ostanak na ovim prostorima.

Prijavu je za federalni i županijske parlamente Središnjem izbornom povjerenstvu  u ime Hrvatske nezavisne liste podnio gospodin Ivan Krstanović.

Pozivam sve odlučne ljude koji smatraju da se politika na prostoru Bosne i Hercegovine  može kreirati na potpuno drugačiji i kvalitetniji način, da nam se priključe u borbi za osiguravanje bolje budućnosti našoj mladosti. Napominjem da nakon ovjere stranaka slijedi potpisivanje koalicijskih sporazuma, te formiranje kandidacijskih lista. Hrvatska nezavisna lista je zajedno s drugim hrvatskim strankama u proteklom periodu postigla visok stupanj spremnosti ka formiranju jakog bloka hrvatskih stranaka. Izbornim programom ovaj blok će prezentirati način i put kako riješiti ili u najmanju ruku ublažiti životne probleme s kojim se suočavaju stanovnici Bosne i Hercegovine.

Vaš dr Josip Perić- Ćoza