Sinoć je u kinodvorani Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad održana Osnivačka Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Program je vodila novinarka Maja Pašalić. Nakon intoniranja himne HKD Napredak, prikazan je film o povijesti i važnosti HKD Napredak u čijem snimanju su sudjelovali glumci iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Dopredsjednici Središnje uprave HKD Napredak: Josip Križanović i Miroslav Landeka su u svom obraćanju govorili o procesu nastanka Napretkove podružnice u Tomislavgradu, podršci Općine Tomislavgrad i Vlade Hercegbosanske županije. Istaknuli su Napretkove mogućnosti stipendiranja studenata, nakladništvo kao i značajnu ulogu u organizaciji različitih kulturnih projekata i manifestacija.

Prisutnima su se obratili predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić podržavši osnivanje podružnice HKD Napredak u Tomislavgradu.

Za predsjednicu HKD Napredak Tomislavgrad je izabrana prof. Marija Pavković Baković. Za potpredsjednicu HKD Napredak Tomislavgrad je izabrana prof. Karla Radoš, a za tajnika Podružnice novinar Ilija Snigo. Druženje je nastavljeno na domjenku.

Tomislavcity