U okviru projekta “Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini”, a u kojemu je sudjelovalo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, financirano od strane EU-a, među 20 objekata, prošle su i dvije obrazovne ustanove iz naše županije, i to: Dječji vrtić “Pčelice” iz Livna i Srednja škola Glamoč.

U Radnoj grupi Projekta koja broji 13 članova nadležnih ministarstava u BiH bio je i predstavnik Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, te predstavnik Ekspertnog tima i izaslanstva EU-a.

Vrijednost ovoga projekta je 200.000,00 eura, a ministrica Gordana Nakić izvijestila je da će navedene ustanove dobiti po 100.000,00 eura za infrastrukturne radove. Novac za ove namjene biti će operativan iduće godine.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, kroz poboljšanje infrastrukture. Ova vrijedna sredstva zasigurno će poboljšati uvjete rada u ove dvije odgojno-obrazovne ustanove, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.