Trener Tomislava Duško Vranešević za MeridianSportBH prokomentirao je dosadašnji tijek priprema federalnoga prvoligaša i najavio početak proljetnoga dijela sezone.

Vranešević je u listopadu preuzeo ekipu Tomislava i iz zone ispadanja, stigao do devetoga mjesta Prve lige FBiH. Na sedam utakmica koliko je vodio Tomislav, klub je ostvario pet pobjeda i dva poraza.

“Utisci su odlični i uživanje je raditi u ovako organizovanom klubu. Tomislav je klub koji je sigurno jedan od najbolje organizovanih klubova u BiH. Imamo odlične uslove za rad i ljudi koji vode klub mogu biti primjer svim ostalim klubovima kako uz dobru organizaciju, znanje i posvećenost sve može da vrhunski funkcioniše. Skoro polovina budžeta se ulaže u omladinski pogon koji broji vise od 200 djece gdje svaka selekcija ima po dva trenera” – rekao je Vranešević o svom boravku u klubu.

Prioritet za Tomislav u drugom dijelu sezone je osigurati sudjelovanje  u Prvoj ligi FBiH i iduće sezone.

Imamo najmlađu ekipu u ligi i 90 posto igračkog kadra čine igrači iz Tomislavgrada i okoline. Uz okosnicu tima koju smo zadržali i igrače koje smo doveli nadamo se da ćemo biti još bolji i da ćemo pružati još bolje partije koje bi nas dovele do cilja, a to je opstanak u ligi” – istaknuo je Vranešević i dodao:

“Nakon povratka s pripreme iz Čitluka ostaje nam završni dio gdje imamo generalnu probu protiv Troglava iz Livna i gdje ćemo kroz treninge pokušati da još više unaprijedimo sve faze igre. Smatram da će nam prednost biti to što smo pripreme počeli na vrijeme i gdje smo već duži vremenski period zajedno, tako da su igrači ušli u sistem i prihvatili zahtjeve koje tražim od njih”.

Tomislav u prvom kolu nastavka Prve lige FBiH igra protiv Rudara iz Kaknja, 4. ožujka.