Iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije Slobodnoj Dalmaciji stigao je demanti na ranije objavljeni članak ,Reporter ‘Slobodne’ obišao je cestu koju su svi htjeli, a nitko je neće: Kako pronaći put kad nigdje nema znaka?!’’. Budući da je ovaj članak preuzet i na našim stranicama, demanti prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

dana 05. srpnja 2018. godine u digitalnom (online) izdanju Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom ,,Reporter ‘Slobodne’ obišao je cestu koju su svi htjeli, a nitko je neće: Kako pronaći put kad nigdje nema znaka?!’’, u kojemu se navodi sljedeće: ,,Međudržavna komisija za određivanje graničnih prijelaza krajem prošle godine odredila je da Bili Brig, odnosno Vaganj, postanu međunarodni prijelaz za putnički promet, otvoreni 24 sata dnevno. No, tim se smjerom od tada koriste samo osobe kojima je poznata cesta Sinj-Vaganj-Livno, jer putokaza – nema.’’

Koristimo priliku demantirati navedenu tvrdnju autora, kao i dio teksta koji se odnosi na postavljanje odgovarajućih prometnih znakova na teritoriju Bosne i Hercgovine, odnosno Hercegbosanske županije:

,,Ništa drukčije nije ni u BiH. Kada se iz Livna krene prema Kamenskom, u Malom Guberu, odnosno Komoranu je skretanje za Sinj preko Vagnja, ali putokaza nigdje nema. Neposredno prije skretanja postoji ploča s popisom da se tim pravcem ide prema sedam zakamešničkih mjesta, ali tek u Ćajiću, kod Ćajića lakta, naišli smo na oznaku za skretanje prema Vagnju i Sinju.’’

Naime, Vlada Hercegbosanske županije poduzimala je te i nadalje radi na svim bitnim pitanjima vezano za ovu tematiku. Nakon otvaranja graničnog prijelaza Bili Brig – Vaganj, na inicijativu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, gospodina Ivana Jozića, upućen je Zahtjev Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo , u kojemu se zatražilo postavljanje odgovarajuće infrastrukture, odnosno prometnih znakova s oznakom navedenog graničnog prijelaza na križanju cesta M6.1 i M15, te M6.1 i lokalne ceste. Postupajući po navedenom zahtjevu, prometni znakovi su u kratkom vremenskom razdoblju postavljeni, nastavno na prethodno riješeno pitanje prometne signalizacije na cesti M16 i raskrižju Mali Guber.

U prilog navedenome, prilažemo fotografije putokaza na sljedećim cestovnim pravacima: iz smjera Glamoča prema Livnu u mjestu Priluka, Lusnić iz smjera Livna prema Bosanskom Grahovu, Lusnić iz smjera Bosansko Grahovo prema Livnu, Guber iz smjera Livna prema Splitu i Guber smjer Split prema Livnu.

Molimo Vas da navedene informacije objavite u Vašem mediju, s ciljem točnog i objektivnog informiranja javnosti po pitanju svih aktivnosti, koje Vlada Hercegbosanske županije poduzima u rješavanju problematike graničnog prijelaza Bili Brig – Vaganj.

Služba za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije

 

Slobodna Dalmacija/Tomislavcity