Na današnjoj 25. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i usvojila prijedlog  Odluke kojim iskazuje interes za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije u Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Grada Livna. Nastavno Vlada je usvojila Odluku o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč i Bosansko Grahovo te Grada Livna.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM za izgradnju ogradnoga zida oko mjesnog groblja u selu Lusnić u Livnu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlada je donijelaOdluku o poništavanju natječajne procedure i raspisivanju javnoga natječaja za popunua radnog mjesta Direktora Uprave za šumarstvo HBŽ-a.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 2.350,00 KM Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ u svrhu novčane pomoći za nabavku besplatnih udžbenika djeci oboljelih od dijabetesa tipa 1. u školama Hercegbosanske županije u školskoj 2021./2022. godini.

Također, Vlada je podržala stav Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ kako je svim učenicima u osnovnim školama u sljedećoj školskoj godini potrebno osigurati besplatne udžbenike, stoga će se pri izradi proračuna za sljedeću godinu planirati financijska sredstva za realizaciju ove ideje, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.