Otkad postoji nogomet, ta najvažnija sporedna stvar na svijetu, postoje i navijači, postoji rivalstvo, postoje podbadanja ali na žalost postoje i neke ružnije stvari za koje bi bilo dobro da ih nema ali eto one su tu i ne mogu se skriti. Puno je regija i gradova na svijetu gdje postoji veliko navijačko rivalstvo u odnosu na neka dva nogometna kluba, što nije nikakva velika novost i opće je poznata stvar, piše abcportal.info.

Takvo se nešto događa i postoji i na području Hercegovine (u širem smislu) od Mostara do Kupresa gdje postoji veliko navijačko rivalstvo između navijača Dinama i Hajduka. Nije ništa čudno ako u jednoj obitelji pola članova navija za Hajduka, a pola za Dinamo. Takva se navijačka situacija otprilike može preslikati i na hercegovačke gradove i sela što se svakako da primjetiti kroz razna druženja, narodna veslja gdje se od dežurnih glazbenika znaju naručivati pjesme za jedan ili drugi klub.

Duvanjski kraj nije izuzet od navijačkog šušura, a pojedinci se s ponosom svrstavaju na jednu ili drugu stranu. Fotoreporter abcportala je u duvanjskim susjednim selima – Brišniku Mrkodolu, snimio fotografije dviju kuća na kojima se vidi da su vlasnici „zagriženi“ navijači Hajduka i Dinama.

Hajdukovac je na krovu od cigle lijepo napravio uočljiv natpis Haduk, dok je Dinamovac u njegovoj blizini i susjedstvu preko cijelog zida, kojim je opasana okućnica njegove kuće, oslikao Dinamove grbove i poruke navijača tog zagrebačkog kluba.

Naravno, treba napomenuti da Hercegovina ima i svoja tri bh premijerligaša (NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski Mostar i GOŠK Gabela), koji također imaju dosta svojih navijača i simpatizera što nikako ne umanjuje tradicionalnu ljubav Hercegovaca prema splitskom Hajduku i zagrebačkom Dinamu, dodaje abcportal.