Foto: Tomislavcity

U četiri dana Hajduk je izgubio i drugi derbi, u novom porazu od Dinama oprostio se i od obrane Kupa. Bijelima nije pomogao ni debitantski nastup Ivana Perišića koji je proveo posljednje 23 minute na terenu. Da na vratima nije bilo odličnog Lučića, mogao je Dinamo utakmicu privesti kraju već nakon 45 minuta igre.

Dinamo se nastavlja boriti za dvostruku krunu, Modri će zasluženo s Rijekom u finale za Rabuzinovo sunce, a Hajduku ostaje samo matematička teorija borbe za naslov. Ali, kako uopće tu priču spomenuti nakon tri poraza uzastopna poraza na Poljudu. Hajdukova sezona je izgubljena i kompromitirana, rasplinuli su se snovi o tituli i Kupu, čeka se još samo matematička potvrda, pišu Sportske Novosti.

Nakon završetka utakmice navijači Hajduka probili su ogradu na sjevernoj tribini i pojurili prema jugu gdje su bili BBB. U tom času igrači Dinama slavili su sa svojim pristašama pobjedu i finale, no čim su vidjeli što se događa pobjegli su u svlačionicu. Cilj navijača Hajduka vjerojatno je bio upravo spriječiti slavlje dinamovaca i BBB-a, kao i obračun s navijačkom skupnom zagrebačkog kluba.

Reagirala je policija te su se povukli na sjevernu tribinu gdje su napravili veliki nered, počupali i bacili na atletsku stazu golem broj sjedalica, a poslije su se neredi nastavili u ulicama oko stadiona.