U periodu od 24. do 27. travnja otvoreno je 25. federalno natjecanje učenika i studenata glazbe.

Organizator natjecanja je Udruženje glazbenih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, a uloga domaćina povjerena je Osnovnoj glazbenoj školi (OGŠ) Brotnjo.

Važnost velikog natjecanja na kojem će tijekom četiri dana sudjelovati više od 1.500 natjecatelja prepoznali su mnogi. Naša Osnovna glazbena škola Tomislavgrad predstavila se u više disciplina (gitara, flauta i saksofon). Naravno, i ovog puta nas nisu razočarali i u naš grad nam donijeli nekoliko nagrada.

U disciplini gitare (24.travnja, 2023.) u klasi nastavnika Gabrijela Miličevića, u 1. kategoriji – gitara solo, učenice Ivona Sušilović i Ivana Perić osvojile su 3.nagrade, a Petra Ivanda i Ruža Kovačević pohvale.

Srijeda, 26.travnja predstavile su se flaute i saksofoni. U klasi Petre Tokić, prof. u disciplini flaute, 1.  kategorija Marija Galić (učenica područne škole don Dominik Stojanović, Kupres) osvojila je drugu nagradu, a Andrea Ivanda je osvojila 3.nagradu. Flautistice je na glasoviru pratio Marijan Mile Radoš, prof.

Isti dan predstavili su se i saksofonisti u klasi Veselka Letice, prof. Ivan Tavra je u 1. kategoriji osvojio 1.nagradu, a Ante Lukač je u 2. kategoriji osvojio 2. nagradu. Na glasoviru je saksofoniste pratila Zrinka Lukač, prof.

Čestitke svima. Ovo je velik uspjeh za učenike, njihove profesore, školu kao i za naš Tomislavgrad.

Zrinka Lukač/Tomislavcity