Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić primio je u srijedu u službeni posjet veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića.

Kvesić i Sabolić razgovarali su o aktualnoj problematici u zdravstvu uzrokovanoj koronavirusom, kao i pomoći koju je Republika Hrvatska uputila SKB Mostar u suzbijanju širenje cvoida-19, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

“Cilj mog posjeta je upoznavanje stvarne situacije na terenu vezane za pojavu pandemije. Htio bih jasno ponoviti i poručiti da će hrvatska vlada i dalje pomagati SKB Mostar, oslanjajući se na našu ustavnu obvezu da skrbimo za Hrvate u BiH”, istaknuo je veleposlanik Sabolić.

Ravnatelj SKB Mostar zahvalio je na svemu onome što Republika Hrvatska čini za mostarsku bolnicu.

“Iskoristio bih priliku da još jedanput zahvalim Vladi RH i premijeru Plenkoviću na financijskoj pomoći u iznosu od 40 milijuna kuna za našu bolnicu. Ta pomoć nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje” kazao je Kvesić.

Po završetku sastanka, veleposlanik Sabolić i ravnatelj Kvesić izrazili su želju i nadu da će sljedeći susret održati u nekim boljim javno-zdravstvenim okolnostima, navodi se u priopćenju.

rtv-hb.com