Večeras će u tomislavgradskoj kinodvorani, s početkom u 18 sati, biti održan prvi koncert polaznika tomislavgradskog Glazbenog vrtića. Kako doznajemo od voditeljice Vrtića, profesorice glazbene kulture i etnomuzikologije Karle Radoš, nastupit će svi njihovi polaznici. Oni najmlađi će pjevati i plesati, dok će oni malo stariji mali glazbenici svirati prigodne skladbe na: klaviru, gitari i harmonici.

„Ovo je za njih veliki događaj, s nestrpljenjem iščekujemo nastup i nadamo se da će nas duvanjska publika doći podržati“, kazala nam je prof. Karla Radoš.

Inače tomislavgradski Glazbeni vrtić djeluje od listopada prošle godine, a pohađaju ga djeca u dobi od 3 do 9 godina. Projekt njegova osnivanja podržala je tomislavgradska Općina, na čelu s načelnikom Ivanom Buntićem. Oni su im nabavili potrebne glazbene instrumente i osigurali prostor za rad u sklopu Gradskog dječjeg vrtića.

„Što se tiče zainteresiranosti roditelja za upis djece u Glazbeni vrtić, ona je u prvoj godini našega rada iznad svih očekivanja, tako da trenutno radimo s tridesetero djece, kojima kroz prigodne radionice nastojimo približiti svijet glazbe, te im nudimo mogućnost učenja sviranja na već spomenuta tri instrumenta“, kazala je Karla Radoš, s kojom je tijekom godine radila Paula Perić, a  odnedavno joj se u radu pridružila i Paula Sabljić.

Nama preostaje još pozvati cijenjene sugrađane da dođu na večerašnji koncert i uživaju u nastupu ovih malih duvanjskih glazbenika.

Tomislavcity