Samo dvije utakmice ostale su do kraja kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska nogometna reprezentacija danas gostuje u Latviji, a susret počinje u 18 sati.

Tri dana kasnije Vatreni će dočekati Armeniju u Zagrebu od 20:45.

Hrvatska u Rigi gostuje kod najslabije reprezentacije u skupini D. Iako su Dalićevi izabranici u Rijeci slavili s čak 5:0 i činilo se kako će ove kvalifikacije završiti bez previše muke, listopadski porazi od Turske i Walesa doveli su Hrvatsku u situaciju u kojoj ne odlučuje sama o sebi.

Ako Vatreni budu slavili protiv Latvije te u utorak na Maksimiru protiv Armenije, moraju se nadati da Wales neće pobijediti u obje svoje utakmice, a to su Armenija u gostima i Turska na domaćem terenu.

Armenija i Wales danas će igrati od 15 sati pa će se napetost ili povećati ili smanjiti uoči naše utakmici u Rigi.

Izbornik Zlatko Dalić imat će puno jači napadački sastav nego u listopadu jer vratili su se u kadar Andrej Kramarić i Luka Ivanušec koji su nedostajali u napadačkoj liniji. Bruno Petković se još uvijek nije oporavio i neće biti spreman. Također, ove dvije utakmice Dalić će biti i bez ozlijeđenog Matea Kovačića, a protiv Latvije neće biti Josipa Juranovića koji se možda oporavi do Armenije.

Tablica Sofascore

gol.hr/ TC