Hrvatska nogometna reprezentacija danas okupljanjem u Zagrebu, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku, počinje završnu operaciju “Liga nacija”.

Naime, od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu održat će Final Four trećeg izdanja Lige nacija na kojem će nastupiti Nizozemska, Italija, Španjolska i Hrvatska.

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

Za “Oranje”, “Furiju” i “Azzurre” bit će to drugo sudjelovanje na završnom turniru, a za “Vatrene” premijera. U dosadašnja dva izdanja Lige nacija slavili su Portugal i Francuska.

Izbornik Zlatko Dalić danas će u zagrebačkom hotelu Sheraton okupiti dio reprezentativaca, a u 14.00 sati predviđen je polazak u Rijeku gdje će se brončani s posljednjeg Svjetskog prvenstva pripremati za Final Four Lige nacija.

“Vatreni” će u 18.00 sati imati otvoreni trening za medije, a na Rujevici će u večernjem terminu trenirati i iduća četiri dana.

U petak, 9. lipnja delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u kojoj će biti i reprezentativci će u 7.55 s krčkoga aerodroma odletjeti u Rim na audijenciju kod pape Franje. Audijencija je u 11 sati, a bit će to prvi put da će Sveti Otac primiti hrvatsku reprezentaciju i udijeliti joj blagoslov.

Povratak je predviđen u poslijepodnevnim satima pa će “Vatreni” nakon susreta s papom još odraditi i trening na Rujevici.

Dalićeve odabranike treninzi očekuju i subotu, nedjelju te ponedjeljak kada je u 17:00 predviđen let za Rotterdam. U Nizozemskoj je predviđen trening u utorak u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feynordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip na kojem će u srijedu, 14. lipnja u 20.45 sati snage odmjeriti Nizozemska i Hrvatska.

“Vatrene” u Varkenoordu očekuju i treninzi u četvrtak i petak, a nakon toga zavisno o ishodu polufinala. U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaje u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu sele u 200 km udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.

Izbornik Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 sati UEFA-i će biti poslana završna lista sa 23 igrača.

U slučaju ozbiljnih ozljeda ili bolesti, igrači iz konačnog sastava mogu biti zamijenjeni do prije prve utakmice, nakon dozvole liječničke komisije UEFA-e, javlja Jutarnji.hr.