Predstava CABARET ZAGREPČANKE I STATIČAR, autorski projekt redatelja Ivana Lea Leme, na turneji je po Bosni i Hercegovini a u četvrtak 16. 5. 2024. gostuje u Tomislavgradu u kino dvorani KIC-a s početkom u 19:00 sati.

Autorski tim uz redatelja i autora Ivana Lea Lemu čine koreograf Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a glume Mila Elegović, Nera Stipičević, Ivona Kundert, Nina Kaić Madić i Fabijan Pavao Medvešek.

Ivan Leo Lemo o predstavi kaže: “Vrlo je jednostavna svrha ove predstave i ne želim je opisivati pretenciozno. Mislim da nije pretjerano reći da svi oni koji su doživjeli nedavne potrese u našoj zemlji pate od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja. Ovaj naš cabaret pokušava, barem donekle, raspuhati taj oblak straha, strepnje, neugodnog sjećanja i šoka upisanog u potresena tijela, rastresene umove i protresene zidove. Sudbine u elementarnim nepogodama, nađu se na raskršću između dotadašnjih rutina i nekih novih ruta. Karmički gledano, nepovoljne okolnosti nisu slučajne, a što su veće, to je i lekcija koja nam iz njih proizlazi važnija. Kažu ljudi, nije svako zlo za zlo. Znam da to zvuči kao izlizana fraza, ali iskustvo ovog potresa uvjerilo me u istinitost ove poslovice.”

Više o predstavi pročitajte na sljedećoj poveznici: https://www.komedija.hr/…/reper…/zagrepcanke-i-staticar/

Ulaznice po cijeni od 10KM u prodaji u KIC-u u vremenu od 09:00 do 14:00 sati, i sat vremena prije svake projekcije.

Prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.

Vidimo se!

Kulturno-informativni centar Tomislavgrad