Auto moto savez u Bosni i Hercegovini organizirao je 25.5.2024. godine u Gradskoj športskoj dvorani Čapljina 26. međužupanijsko natjecanje “Sigurno u prometu” učenika osnovnih škola iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila i vještine upravljanja biciklom. Na natjecanju je sudjelovalo 10 školskih ekipa, pobjednika županijskih natjecanja, iz 6 županija: Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske, Županije Središnja Bosna, Posavske i Zeničko-dobojske županije.

Natjecanje “Sigurno u prometu” je najmasovnija prometno-preventivna i edukativna akcija u kojoj sudjeluju učenici iz 160 škola Federacije BiH koje se odvija u više razina natjecanja počevši od školskih, općinskih, županijskih i u završnici međužupanijsko natjecanje.

Hercegbosansku županiju predstavljali su učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića s dvije ekipe područnih škola Šujice i Kongore.

Obje ekipe postigle su izvrstan rezultat. PŠ Šujica osvojila je ekipno drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Terezija Zrno koja je također izborila drugo mjesto. Druga ekipa PŠ Kongora osvojila je treće mjesto.

Učenicima i njihovim mentorima Dijani Krstanović i Vinku Gudelju čestitamo na izvrsnom uspjehu!

Osnovna škola Ivana Mažuranića/Tomislavcity