Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića, a policija splitsko-dalmatinska izvijestila je kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo, piše vecernji.hr.

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i radi se o dvojici braće u dobi od 57 i 60 godina. Obojica su boravili u planinarskom domu. Jedan od njih je izašao po vodu, poskliznuo se na ledu, udario glavom i ostao na mjestu mrtav. Ostatak grupe bio je u domu pa im je bilo neobično zašto se ne vraća. Izašli su ga potražiti i kada su ga našli mrtvog, drugi brat je dobio srčani udar. Uzalud su ga pokušali reanimirati jer je i on preminuo. Pripadnici HGSS-a su otišli na mjesta nesreće te će pomoći u transportu stradalih. Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila u subotu oko 19,30 sati.

“Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem”, rekao je za Hinu Prizmić.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i sklizak, on je pao u taj izvor.

“Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta”, kazao je Prizmić. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u nedjelju izvijestila kako je na Mosoru obavljen očevid te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te da je o događaju smrtnog stradavanja dvije osobe na Mosoru obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

vecernji.hr

Foto: Pixsell