Večeras je u Galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu otvorena izložba fotografa i pisca Zorana Filipovića. Filipović se svojim književnim i fotografskim djelima istaknuo i na svjetskoj sceni. Dobitnik je nekolicine uglednih nagrada, suradnik je mnoštva svjetskih časopisa, agencija i umjetničkih društava. Nakon izložbi u Stockoholmu, Kopenhagenu, Beču, Pragu, New Yorku i mnogim drugim gradovima, izložbu svojih ratnih fotografija predstavio je i tomislavgradskoj publici.
Tijekom programa, nazočnoj publici obratio se općinski načelnik Ivan Buntić kazajući da gledajući pregršće ovih ratnih fotografija može samo poslati poruku da nikada više rata ne bude, da ovakvih fotografija bude što manje i besmislenosti stradanja Hrvata i bilo kojih drugih naroda.
Izložbu je otvorila izaslanica Ministarstva vanjskih poslova RH, prof. dr. sc. Vanda Babić Galić.
– Ova izložba je umjetnički krik slobodnoga i hrabroga čovjeka koji se usudio zabilježiti vrijeme u kojemu smo svi “izgorjeli”.
Autorovo izlaganje prenosimo u cijelosti.

Dodajmo da su otvaranje i ove izložbe svojim nastupima popratili učenici Osnovne glazbene škole Tomislavgrad: Tomislav Šarić, Matea Ćavar, Mihovil Pačar, Ivana Ćurčić i Ana Marija Šteko.
Program je vodila prof. Marija Pavković Baković.
Tomislavcity