Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo HB županije u županiji je evidentirano 39 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Kako doznaje Livno Online, najviše novozaraženih je u Livnu 23, potom u Tomislavgradu 12, Drvaru 3, Kupresu 1. 

U Hercegbosanskoj županiji aktivna su 376 slučaja. I dalje prednjači Livno sa 196 aktivnih slučajeva. Tomislavgrad ima 115, Drvar 42, Kupres 21 i Glamoč 2.

Na covid odjelu bolnice u Livnu, trenutno je smješteno deset bolesnika, koliko odjel i ima kreveta. Dr. Cikojević za hercegovina.info kaže da stanje nije alarmantno.

Stanje nije alarmantno. Činjenica jeste da je na trenutke bilo malo zabrinjavajuće no, sada je sve u mirnijoj fazi. Odjel neurologije i psihijatrije pretvoreni su u covid odjel. Tu imamo i poseban izolatorij. Što se tiče kliničkih slika pacijenata, većina onih koji su na odjelu uglavnom su s upalom pluća. Oni koji imaju težu sliku idu za Mostar.”

Kažimo kako u posebnom izolatoriju bolnice u Livnu sada su tri osobe, koje čekaju svoje nalaze te one nemaju kontakata sa drugim pacijentima.

Kroz petnaestak dana bit će opremljen još jedan covid odjel s 25 do 30 kreveta u slučaju potrebe i pogoršanja epidemiološke slike.