U restoranu Vallis u Sesvetama kraj Zagreba večeras je počela druga „Mrkodoljska večer“. Prema našim informacijama, okupilo se oko 150 Mrkodoljana iz zavičaja, Zagreba i inozemstva koji svoj Mrkodol i rodnu grudu iz koje su potekli brižno čuvaju u srcu, bez obzira na adresu na kojoj sada žive.

Večer je i humanitarnoga karaktera jer se prikupljaju sredstva za potrebite Mrkodoljane, ali i za Udrugu “Nada” Tomislavgrad. U tu svrhu idu i novci od prodaje cd-a „Duvanjski emigranti“ guslara Jure Miloša, a sadrži pjesme duvanjskih mladića Mrkodoljana i Brišničana koje je život odveo Australiju. Autori stihova su: Fabijan Tomić, Mirko Marinčić, Ante Čuić i Bože Krajina.

Službenoga glazbenika – zabavljača na ovoj večeri ni ove godine nema. Mrkodoljani, naime, žele u ugodnome druženju razgovarati i prisjetiti se priča iz rodnoga zavičaja. U sjećanju na rodnu grudu, ljude i život Mrkodoljana i Duvnjaka uvelike im je, zaisigurno, pripomogla naša Ivana Ćurić i njezine priče „Iz dnevnika jedne mlade“. A da ih rado čitaju i žele što viče čuti pokazuje i činjenica da je Ivana i prošle godine sudjelovala u ovomu događaju. Uostalom, zar bi drugačije mogla mrkodoljska mlada!?

Voditeljica ove večeri je mlada Nikolina Marinčić kojoj zahvaljujemo na poslanim fotografijama.

Tomislavcity

Fotogalerija: Nikolina Marinčić