Foto: Mirjana Kukavica

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu sinoć su predstavljene četiri knjige Ivane Ćurić, mlade književnice iz Tomislavgrada. Riječ je o tri knjige za djecu: Folirant u razredu, Sedmero znatiželjnih i Moj tata superheroj te njezinom najnovijem romanu Ćaćino dite.

Foto: Mirjana Kukavica

Ovaj kulturni događaj organizirali su nastavnici Hrvatske dopunske nastave u Salzburgu, a pozdravne riječi uputio je župnik Zlatko Špehar. On je u svom govoru izrazio dobrodošlicu Ivani  naglasivši vrijednost njezinog književnog  stvaralaštva. Knjige su predstavile nastavnice Hrvatske dopunske škole u Salzburgu  Mirjana Kukavica i Kata Jelušić te Marija Ćurić,  Ivanina kolegica iz osnovne škole fra Mije Čuića u Bukovici, Tomislavgrad.

Svojim glazbenim nastupom večer je uveličala  mlada studentica glazbe Marija Magdalena Kočila.

Na koncu svečanosti nazočnima se obratila autorica emotivno izrazivši svoju zahvalnost svima koji su na bilo koji način  doprinijeli  realizaciji ovog susreta.

Foto: Mirjana Kukavica

Važno je dodati da su tijekom svog boravka u Mozartovom gradu Ivana i Marija  posjetile i  Hrvatsku dopunsku nastavu gdje su  predstavile Ivanine knjige za djecu te su s dobro raspoloženim učenicima odradile kreativnu radionicu.

 Mirjana Kukavica/Tomislavcity