Izdavačka kuća Alfa večeras je u Mostaru, ispred knjižare u prostorijama Mepas Malla, javnosti predstavila novi roman duvanjske književnice Ivane Ćurić „Ćaćino dite“.

Pored uređivanja i objavljivanja knjiga te njihove distribucije, rado organiziramo i različita književna druženja te predstavljanja vrsnih, zavičajnih autora kojima Hercegovina obiluje. Tako večeras imamo zadovoljstvo prvi predstaviti izrazito dinamičan, pitak i zanimljiv roman „Ćaćino dite“ duvanjske književnice Ivane Ćurić o čijoj kvaliteti svjedoče njena brojna napisana djela, stalne suradnje s nekoliko časopisa ali i dodijeljene joj nagrade struke, rekla je direktorica naklade Alfa, ujedno i organizatorica ovog događaja Ana Suton.

U razgovoru s Ivanom o njezinim počecima pisanja, suradnicima, inspiraciji i budućim planovima, Ana je istaknula važnost očuvanja ikavice i zavičajnog govora koji su uz humor i sočne dijaloge prepoznatljivost svake Ivanine knjige.

Sve Ivanine knjige mogu se naći u našoj ponudi i sve ih toplo preporučujemo: Humoreske „Iz dnevnika jedne mlade 1 i 2“ , dječje romane „Folirant u razredu“ i „Sedmero znatiželjnih“, zbirku priča „Moj tata superheroj“ te najnoviji roman „Ćaćino dite“ koji sam sa zadovoljstvom pročitala, rekla je Ana Suton citirajući pritom riječi iz predgovora knjige kojega je napisao Krešimir Tabak: „Sami dijalozi nose toliko uzbuđenja i pikantnih detalja da čitateljeva znatiželja kao i zainteresiranost nastavkom ni u jednom trenutku ne posustaju.“

Ovomu dodajmo kako su ovaj lijepi književni događaj svojim nastupima uz violončelo dodatno uveličali učenici Osnovne glazbene škole Ivana Pl. Zajca iz Mostara: Marta Tomović i Jan Prusac.