U petak, 12. svibnja 2023. godine u prostorijama Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu održalo se Županijsko natjecanje iz matematike učenika osnovnih škola koje organizira Udruga matematičara Ruđera Boškovića pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Livno. Natjecalo se 47 učenika šestih i sedmih razreda iz devet osnovnih škola. Učenici su sa svojim mentorima u školu stigli do dvanaest sati. Svi su imali osiguran objed, slatkiše i piće.

U 12.45 održao se svečani program. Sve nazočne je pozdravila ravnateljica škole, a potom se svima obratila gospođa Nora Šesto ispred Udruge matematičara R. Boškovića i dala kratke upute o načinu natjecanja. Učenici su raspoređeni u četiri učionice gdje su od 13 do 14.30 rješavali zadatke iz matematike. Po završetku rada komisija je testove ispravljala i vrednovala. U 17 sati slijedilo je proglašenje pobjednika. Za prva tri mjesta učenici su dobili diplome i vrijedne nagrade.

Poredak učenika je sljedeći:

Šesti razred:

1. mjesto Matej Pavić, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno

2. mjesto Maja Perić, OŠ Ivana Mažuranića, Tomislavgrad

3. mjesto Ante Džeko, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno

Sedmi razred:

1. mjesto Luka Mišković, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno

2. mjesto Helena Petraković, OŠ Drvar

3. mjesto Ivo Krišto, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno

Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju. Posebne čestitke upućujemo pobjednicima. Ovakvim događanjima šaljemo poruke kako se rad i znanje cijene. Mnogi su stekli nove prijatelje.

Nadamo se kako su svi proveli jedan ugodan dan u našoj školi.

OŠ fra M. Džaje