Foto: Fenix/ I.J

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Gießenu je u subotu, 20. siječnja, obitelj Krstanović proslavila sakrament krštenja svog petog djeteta.

Fra Ivan Jaković, voditelj hrvatske katoličke zajednice u Gießenu podijelio je sakrament krštenja petom sinu Ivana i Danijele rođene Alerić. Imena sinova su: Mate, Anteo, David, Karlo i Noa. Obitelj Krstanović je 2016. doselila u Njemačku, a rodom su iz Tomislavgrada.

Foto: Fenix/ I.J

Na samom početku krštenja, fra Ivan je srdačno pozdravio okupljene i zazvao Božji blagoslov na malenog Nou. Riječi ohrabrenja i potpore uputio je i roditeljima, naglašavajući da su pristali na suradnju s Bogom, te da uz Božju pomoć donose novi život u svijet.

Fra Ivan je sam potekao iz velike i brojne obitelji, te je istaknuo kako djeca u obiteljima s više potomaka uče se važnim životnim vrijednostima poput dijeljenja, praštanja i međusobne pomoći.

U današnjem društvu često se čuje kako su djeca opterećenje i briga, no fra Ivan je istaknuo suprotno – djeca su Božji dar i blagoslov koji dolazi izravno od Boga. U svojoj čestitki ponosnim roditeljima, Ivanu i Danijeli, izrazio je radost zbog njihove otvorenosti za život te spremnosti za prihvaćanje i odgoj petero djece i to ovdje u Njemačkoj.

Fra Ivan je poručio roditeljima i okupljenima da će u obitelji Krstanović uvijek biti radosti, jer kako je naglasio, obitelj ne može biti potpuna i ostvarena bez prisutnosti djece, koja predstavljaju budućnost u ovom suvremenom svijetu.

Fenix-magazin/ MMD