Foto: Ilustracija

Toni Brkić (47) iz Vojnića kod Ljubuškog, koji je krajem 2007. godine izbjegao uhićenje u akciji policije i USKOK-a protiv skupine krijumčara cigareta na čijem je čelu bio G. B., likvidiran je u ponedjeljak navečer u zaseoku Vodice mjesta Vojnić, kod Ljubuškog, odakle je i rodom, a imao je prijavljeno prebivalište i u Zagrebu, piše jutarnji.hr.
U lokvi krvi našao ga je prolaznik koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć – rekao je jedan Ljubušak s kojim su razgovarali u utorak novinari Jutarnjeg lista.

Više pojedinosti o samom događaju nije znao, ali rekao nam je da je Brkić već duže vrijeme bio u Vojniću.

Prema priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije, PU Ljubuški je u ponedjeljak u 23.38 sati zaprimila je prijavu da u zaseoku Vodice, u šumi kraj Mercedesa, leži muškarac s vidljivim tragovima krvi.

Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Dežurna liječnica Doma zdravlja Ljubuški mogla je samo konstatirati smrt, a policajci su ustanovili da je usmrćen iz vatrenog oružja.

Brkić je 2007. godine uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Europske unije prokrijumčarila više od 1,5 milijuna kutija cigareta, procijenjenih na 42 milijuna kuna, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri mjeseca zatvora, a kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od 9000 KM zbog krijumčarenja 31.500 šteka cigareta 2010. godine, piše Jutarnji.hr.

Vrisak.info/Tomislavcity