Ovih dana u zdravstvenim ustanovama HBŽ u tijeku je cijepljenje protiv koronavirusa. Kako je za RTG potvrdila  dr. Dijana Mamić, ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, u ovoj pošiljci stiglo je 378 doza Pfizera, 850 doza AstraZenece i 449 doza kineskoga Sinovaca. Nakon što su cjepiva raspoređena po zdravstvenim ustanovama HBŽ-a, cijepljeni su najprije preostali zainteresirani zdravstveni djelatnici, a potom je započelo cijepljenje rizičnih skupina i šire populacije.

Tomislavgradski Dom zdravlja u ovoj je raspodjeli dobio 100 doza Pfizera, 150 doza Sinovaca i 250 doza AstraZenecina cjepiva.

Od ravnateljice ove ustanove dr. Ivanke Živković doznajemo da je zainteresiranost naših sugrađana za cijepljenje dobra, o čemu govori podatak da je zaključno s današnjim danom u Domu zdravlja cijepljeno oko 450 osoba.

Stanje je trenutno takvo da je dobiveno Pfizerovo cjepivo već utrošeno, dok je još na raspolaganju određena količina AstraZenece i Sinovaca. Oni koji se žele cijepiti trebaju se telefonski prijaviti u ambulante obiteljske medicine.