Potičući ljubav prema materinskom jeziku i trajno zanimanje te njegovanje pisane riječi, Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje

NATJEČAJ

za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola

 

Teme natječaja su sljedeće:

– Za osnovne škole: Živjeti u svijetu slobode

– Za srednje škole: Bitno je očima nevidljivo

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti protkani kršćanskim vrjednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost. Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a po tri najbolja rada i novčane nagrade:

 

Prvo mjesto: 200,00 KM

Drugo mjesto: 100,00 KM

Treće mjesto: 50,00 KM

 

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka 2018.) do sv. Josipa Radnika    (1. svibnja 2018.). Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je dostaviti poštom ili osobno,  najkasnije do 1. svibnja 2018. godine na adresu:

 

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET

Kneza Trpimira 8

88000 MOSTAR

s naznakom (za natječaj)

 

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena 8. lipnja 2018. u tiskovnim i elektronskim medijima te na intrenetskoj i facebook stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja. Sve ostale informacije možete zatražiti elektronski na adresi troplet@troplet.ba.

 

Upravni odbor HKZ Troplet

Miroslav Nikolić, predsjednik