Duvanjke su pomele konkurenciju na ovogodišnjem ADA europskom mažoret kupu koji se ovoga vikenda održao u Čitluku. Juniorke i seniorke u kategoriji pompon nove su prvakinje Europe, a solerica i trenerica naših mažoretkinja Marija Ćurković europska je seniorska prvakinja u kategoriji solo pompon dok su Josipa Papić i Jelena Papić prvakinje Europe u kategoriji seniorke duo pompon!

Također seniorke su u kategoriji formacija štap zauzele odlično treće mjesto.

Sjajne su bile i Anamarija Sučić i Danijela Jurič koje su osvojile brončanu medalju u kategoriji seniorke duo štap, a u istoj kategoriji Mihaela Budimir i Ana Radoš bile su pete dok su Ivana Drmić i Marija Ćurković osvojile šesto mjesto.

Izvrsne nastupe ostavarile su i Tomislavgradske solerice gdje je Petra Tomas osvojila sedmo mjesto u kategoriji juniorke solo pompon kao i Anica Sabljo u kategoriji juniorke solo štap , dok je Anđela Krajina osvojila červrto mjesto u kategoriji seniorke solo pompon, a Ana Brzović zauzela je izvrsno deveto mjesto u kategoriji seniorke štap.

U kategoriji duo juniorke pompon Antea Bagarić i Ena Sučić osvojile su sedmo mjesto,a Finka Tomić i Ana Bagarić u istoj kategoriji bile su pete. Seniorke Nikolina Madunić i Petra Tomas bile su četvrte, a Ana Brzović i Tea Tatarević osvojile su peto mjesto u kategoriji seniorke duo pompon.

Tomislavgradske mažoretkinje koreografijama koje je osmislila trenerica i koreografkinja Ruža Šarac na ovogodišnjem državnom europskom prvenstvu natjecale su se u 16 kategorija i osvajanjem titule europskih prvakinja opravdale su ulogu ovogodišnjeg favorita.

“Hvala svima. Curama čestitam na odličnim nastupima. Tomislavgrad se ima čime ponositi. Ove cure su zaista najljepši ukras našega grada.” kazala je Džoana Perković, predsjednica udruge Tomislavgradske mažoeretkinje.

Ispred tomislavgradakih mažoretkinja istaknuli su zahvale roditeljima mažoretkinja na nesebičnoj potpori kao i Općini Tomislavgrad kao spozoru ovog putovanja.

Doček europskih prvakinja očekuje se oko 23:00 sata na kolodvoru.