Tomislavgradske mažoretkinje spremne su za najvažniji i najveći događaj mažoret sezone- državno prvenstvo.

Ovogodišnje državno prvenstvo mažoretkinja održava se u ponedjeljak, 1. svibnja u Busovači. Boje našega grada predstavljat će juniorke i seniorke u ukupno 10 kategorija. Pred licenciranim sucima iz Bosne i Hercegovine i Slovenije kroz 71 koreografiju predstavit će se preko 400 mažoretkinja iz 6 bosanskohercegovačkih gradova.

Tomislavgradske mažoretkinje na državno prvenstvo putovat će u pratnji vatrenih navijača, a odlazak naših mažoretkinja u Busovaču planiran je već za nedjelju kako bi pred samo natjecanje održale službene treninge i posljednje pripreme pred izlazak na borilište u ponedjeljak.

“Cure su spremne i očekivanja su velika. Konkurencija je nikad jača i bit će ovo jedna prava borba na plesnom podiju ali mi smo sigurne da se u Tomislavgrad vraćamo s medaljama oko vrata”, izjavile su Ruža Šarac i Ivana Drmić, trenerice i koreografkinje juniorskog i seniorskog sastava.

Svečano otvaranje prvenstva najavljeno je za 10:00 sati, a proglašenja pobjednika u 19:00 sati. Natjecanje će biti održano u Sportskoj dvorani Busovača i cijena cjelodnevne ulaznice za sve starije od 10 godina iznosi 5 KM.

Predsjednica udruge Tomislavgradske mažoretkinje, Džoana Perković posebno se zahvalila prije svega roditeljima mažoretkinja na nesebičnoj podršci i aktivnom sudjelovanju u radu Udruge tijekom cijele godine, te sponzorima ovoga putovanja Općini Tomislavgrad i načelniku Općine Ivanu Buntiću.