U Tomislavgradu je danas održana posljednja radna sjednica Općinskoga vijeća u ovoj godini, na kojoj je većinom glasova usvojen Proračun za 2022., koji je planiran u iznosu od 12.555.854 KM. Vijećnici su usvojili rebalans Proračuna za 2021., uz izvješće o izvršenju za prvih 9 mjeseci.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i samohranih roditelja na području općine Tomislavgrad, za što je u Proračunu za iduću godinu planiran iznos od 200.000 KM. Pravo na subvencioniranje imaju mladi bračni parovi pod uvjetom da jedan od njih u trenutku podnošenja prijave nije stariji od 35 godina, te samohrani roditelji bez obzira na dob, do punoljetnosti djece, a koji imaju prebivalište i žive na području općine Tomislavgrad tijekom posljednje 3 godine. Općina će subvencionirati stjecanje prve stambene nekretnine u iznosu do najviše 100 KM po metru četvornom stambene površine, a subvencionirat će se najviše 75 četvornih metara površine, tako da  iznos subvencije po korisniku ne može biti veći od 7.500 KM.

U slučaju da visina odobrenih iznosa po podnesenim zahtjevima prelazi iznos koji je planiran općinskim Proračunom za tekuću godinu, visina subvencija po metru četvornome umanjit će se srazmjerno planiranim sredstvima i broju korisnika koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program rada Općinskoga vijeća Tomislavgrad za 2022. godinu.

RTG/Tomislavcity

Foto: Arhiv