U prepunoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu danas je predstavljana knjiga „Brate…“, autorice Ivane Skočibušić Valio. Autorica je knjigu posvetila svome bratu Tomislavu koji je tragično stradao u prometnoj nesreći 10. kolovoza 2017. godine, nedaleko od kućnoga praga.

U predgovoru knjige još je naglasila: Ovu knjigu isto tako posvećujem tvome bratu, sestri, ocu, majci, prijatelju…, svima onima koji su i tebe prerano napustili. Ogromna je bol bez njih i rana u srcu koja ne zarasta. Ali… Ojačajmo u boli i krenimo dalje da nas s ponosom odozgo promatraju!

Ovo joj je prva zbirka pjesma a izišla je u nakladi Matice hrvatske Tomislavgrad koja je i organizirala ovu književnu večer.

Autorica je rođena 7. travnja 1991. u Tomislavgradu, gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. U Zagrebu je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, nakon kojega dobiva stručnu praksu u Njemačkoj gdje trenutno razvija svoju karijeru.

Uz autoricu, o knjizi su govorili prof. Snježana Redžepagić i prof. Marija Pavković – Baković, te spisateljica Marina Radoš.

U glazbenom dijelu nastupili su profesorica Osnovne glazbene škole u Tomislavgradu Petra Tokić na flauti te učenik ove glazbene škole Tomislav Šarić na harmonici.

mandino-selo.com