U galeriji tomislavgradskoga KIC-a večeras je svečano otvorena izložba “Zlatne ruke žene braniteljice”. Slavonskim zlatovezom, odjevnim i ukrasnim predmetima, nakitom, ženskim torbicama i drugim predmetima te ratnim fotografijama iz Domovinskoga rata, ovdašnjoj publici predstavila se udruga „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“.

Na početku programa je Silvana Kokot, članica spomenute Udruge pročitala vrlo emotivnu priču i svjedočanstvo Vukovarke Mire Vrdoljak koja je za vrijeme Domovinskoga rata provela 9 mjeseci zatočeništa u srpskim logorima.

Potom je nazočne pozdravila predsjednica Udruge, gospođa Ljiljana Poje zahvalivši tomislavgradskoj općini i KIC-u na ostvarenoj suradnji.

Posebnu zahvalnost uputila je kustosu galerije KIC-a, Tomislavu Vučemilu, koji ih je pozvao da se ovom izložbom predstave duvanjskoj publici.

– Na ovaj način nastojimo kupiti zdravlje i radost koju smo izgubili u mladosti, kazala je ovom prigodom Ljiljana Poje.

Izložbu je otvorenom proglasio hrvatski branitelj, tenkist Mijo Šteko, odnosno Žuta Glava kako ga njegovi Duvnjaci najradije vole nazvati.

Tijekom programa nastupile su polaznice Osnovne glazbene škole Tomislavgrad Andra Baković i Matea Bagarić, a program je vodila Ivana Sučić.

Podsjećamo da izložba ostaje otvorena do kraja listopada.

Zora Stanić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.