tomislavgradskome Domu zdravlja pacijenti do kraja ovoga mjeseca, sukladno zakonskim odredbama, mogu odabrati svoga liječnika obiteljske medicine. Postupak se provodi na način da pacijent popuni izjavu o izboru svoga liječnika koju će dobiti na šalteru u ambulantama obiteljske medicine. Izbor liječnika je slobodan, a bira se na razdoblje od godinu dana. 

Kao prednosti izbora liječnika obiteljske medicine navode se: učinkovitija zdravstvena skrb pacijenata, dugoročna suradnja između izabranog liječnika i pacijenata koja omogućuje  međusobno poznavanje i povjerenje, učinkovitije provođenje promotivno-preventivnih programa, te planiranje i koordinaciju zdravstvene zaštite s drugim zdravstvenim službama.

U tomislavgradskom Domu zdravlja postoje tri tima obiteljske medicine, a liječnici koje pacijenti mogu odabrati su: dr. Bernardina Šarac, spec. obiteljske medicine, dr. Frano Perić, spec. anestezije i reanimacije s edukacijom iz obiteljske medicine i dr. Marina Mioč Marković, s edukacijom iz obiteljske medicine.