Iako je jučer uspostavljena nova regulacija prometa od raskrižja kod Intesa Sanpaolo banke do hotela Tomislav, čini se da ona nije u potpunosti zaživjela. Naime, dosta vozača ne obraća pozornost na novopostavljenu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Dakle, bitno je napomenuti da je dio Ulice Mijata Tomića od hotela Tomislav do Intesa Sanpaolo banke ponovo jednosmjeran, odnosno više nije dopušten promet od banke u smjeru općinske zgade. Sada, kada dolazite Ulicom Mijata Tomića iz smjera Blažuja, na raskrižju kod Intesa Sanpaolo banke trebate voziti desno i kroz gornji dio grada pa se spustiti na semaforu kod pošte ili novom ulicom kod Brodomerkura.

U samo nekoliko minuta na raskrižju bilo je primjetno da vozači nastavljaju u smjeru koji više nije dozvoljen. Možda je ovako značajna promjena u regulaciji prometa trebala biti popraćena i svjetlosnom signalizacijom, barem prvih dana od uspostave nove prometne regulacije, odnosno dok se vozači ne resetiraju.

 

Neka ove priložene fotografije i kratki video budu upozorenje svima nama na nove prometne znakove i postupanje prema njima.

Tomislavcity