Danijela Kuna (1,26,03) državna i federalna prvakinja na polumaratonu, Josipa Baković s novim osobnim rekordom (1,46,52) treća u Federaciji BiH.
Ilija Jukić (1,16,01) treći u državi i prvi u FBiH, a Džemal Bukvić(1,19,59) drugi u FBiH
Nedim Zahirović drugi na “Fun run” utrci.
Matija Drmić do novog osobnog rekorda 1,55,07, isto kao i Smiljenko Vekić 1,43,38.
Sarajevo je danas bilo domaćin državnoga prvenstva u polumaratonu. Lijepo jesensko vrijeme privuklo je više od 700 sudionika, a među njima se našlo i četrnaest naših.
Nakon što je prije nešto više od mjesec dana postala državna i federalna prvakinja na 10 km, danas se naša Danijela Kuna po prvi put nakon sedam godina našla na startu polumaratonske staze. Utrku je istrčala u ujednačenu tempu te do cilja došla za 1,26,03 kao peta u jakoj apsolutnoj ženskoj konkurenciji, a u kategoriji državnoga i federalnoga prvenstva bila je uvjerljivo prva.
Ovaj rezultat ujedno je postavlja i na prvo mjesto najboljih dugoprugašica u BiH na polumaratonskoj distanci za 2023. godinu.Ponosni na našu dvostruku državnu prvakinju i ovom joj prilikom čestitamo.
Izvrsna je bila i naša Josipa Baković, koja je utrku završila za 1,46,52, time postigla osobni rekord na halfu i tako osvojila treće mjesto na federalnoj razini.To potvrđuje da ovogodišnje drugo mjesto na državnih i federalnih 10 km nije bilo slučajno. Bravo Josipa.
Od žena, još ističemo rezultat naše Matije Drmić, koja je postigla svoje najbolje osobno vrijeme na halfu, a ono glasi 1,55,08, isto kao i vrijeme našega Smiljenka Vekića koji je danas bio sjajan s vremenom 1,43,38 Bravo rekorderi.
Naši elitni momci također su bili u reprezentativnom izdanju. Prvo klupsko ime Ilija Jukić utrku je završio za 1,16,07, a taj rezultat donio mu je osmo mjesto u apsolutnoj konkurenciji muškaraca, treće mjesto u kategoriji državnoga prvenstva i prvo mjesto na federalnoj razini. Što reći, nego: majstor ostaje majstor. Bravo!
Naš juniorski državni i federalni prvak na 10 km, Džemal Bukvić danas je nastupao u kategoriji seniora te je na federalnoj razini s rezultatom 1,19,59 osvojio drugo mjesto. Bravo Džemale!
Tu medaljama nije kraj, jer je mlada klupska nada, naš Nedim Zahirović nastupao na “Fun run” utrci dugoj 2 km te je osvojio odlično drugo mjesto.
Polumaratonsku utrku uspješno su završili i naši:Mario Kovačević 1,42,22,Vesna Ćavar, 1,53,21, Ante Mamić 1,55,56 i Vlatko Kovačević 1,57,08. Bravo ekipa!
Našu štafetu, pod nazivom “Duvanjke” činile suAna Ćosić,Mira Kovačević iMatija Drmić. Cure su utrku uspješno završile za 2,07,01. Bravo!
Da našima ništa ne fali i ovaj se put pobrinuo naš Iko Ćavar. Puni dojmova, zadovoljstva i okićeni medaljama, sretno smo se vratili kući.
Čestitamo!