U subotu, 11. svibnja 2024. godine upriličen je redoviti godišnji susret pjevača, svirača, ministranata i ostale djece četiriju buškoblatskih  župa – Grabovice, Prisoja, Rašeljaka i Vinice u Eco selu Grabovici.
Predvođeni župnicima don Blažem, don Ilijom, don Jakovom  te vjeroučiteljicom Kajom, oko šezdesetero djece i mladih okupilo se u  Eco selu u 9 sati. Ove godine pridružili su nam se djeca i mladi iz župe  Gradina – Čitluk, njih oko šezdesetero, predvođeni kapelanom don
Nikšom Pavlovićem.
Susret je započeo molitvom i zajedničkim fotografiranjem, a nakon  toga upriličene su različite sportske i rekreativne aktivnosti za sve sudionike.
Na sportskim terenima Eko sela otpočela su natjecanja u nogometu i odbojci,  a mlađi sudionici uživali su u zabavnim sadržajima – jahanju konja,  toboganima, vrtuljcima, klackalicama, šetnjama, razgledanju životinja te  ugodnom druženju i razgovoru.
Ručak za sve sudionike planiran je u12 sati. Ručkom će nas,  kao i svake godine, počastiti naši svećenici.
Neka i ovaj susret, sada već tradicionalni na Buškome jezeru, još više produbi zajedništvo djece i mladih četiriju buškoblatskih župa; neka  svim pjevačima, sviračima i ministrantima bude nagrada za marljivo sudjelovanje u liturgijskim slavljima te motivacija za daljnji doprinos u  životu svojih župnih zajednica.
Kaja Beljan/Tomislavcity