Otkad je u samoizolaciji, čelnik HDZ-a BiH u medijima je uglavnom preko fotografija o vlastitim dnevnim aktivnostima. Svaki dan tako nam donosi novu sliku, a svaka slika novu knjigu…

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH susreo se 23. ožujka u Zagrebu s hrvatskim premijerom.

Tada je Andreju Plenkoviću prenio najbolje želje Hrvata iz BiH za brz oporavak Zagreba nakon potresa, da bi se nakon toga, po zakonu, našao u samoizolaciji.

Prema slikama koje svakodnevno potpisuje HDZ BiH, Čović dane provodi u telefonskim razgovorima s političkim dužnosnicima u BiH i regiji, a suptilno poredane knjige pored laptopa imaju nam dati do znanja da Čović ponešto i pročita dok krati vrijeme.

Ako ste slabijeg vida ili posjedujete slabije oko za detalje, evo popisa knjiga koje Dragan Čović, sudeći prema fotografijama, ovih dana konzumira:

“Sveti gral makroekonomike” – Pouke iz velike recesije Japana, autor Richard C. Koo

“Kako postati pun ideja?“, knjiga autora Velimira Sriće

“Uspjesi i promašaji” – Primjeri iz svjetskog biznisa, autor Robert F. Hartley

Također, na slikama smo zamijetili i knjige “Političko komuniciranje” i “Liderstvo i ljudski resursi”.

Očito je da prvi čovjek HDZ-a BiH suptilno želi dati do znanja da ga u ovim teškim trenucima ne zanima nikakva beletristika ili laganija zabavna štiva, nego baš naprotiv, putem ozbiljnih publikacija kao da nam želi pokazati da će se, nakon svega, vratiti još više potkovan znanjem iz liderstva, biznisa i ekonomije, te, svakako, s novim idejama o upravljanju ljudskim resursima.

A toplo se nadamo da će, nakon konzumiranja knjige Roberta F. Hartleya, krenuti putem uspjeha, a ne promašaja.

bljesak.info