Na magistralnom putu M-15 Šuica -Livno i regionalnim putevima R-418 Prozor -Mokronoge, R-419a Tomislavgrad – Blidinje i R-419 Rakitno – Blidinje zbog snježnih nanosa obustavljen je promet za sve kategorije vozila, prenosi BIHAMK

Na putnom pravcu Tomislavgrad – Kupres – Bugojno na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse, dok je na dionici Kladanj – Olovo obustavljen promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolniku ima i na ostalim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Bihać – Ključ – Mrkonjić Grad, Livno – Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac – Drvar, Bugojno – Novi Travnik, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo  -Rogatica, Han Pijesak  -Vlasenica i Sarajevo – Foča.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja prometa za pojedine vrste vozila.

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno obavljanje prometa.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.