Iako je jučer predsjednik FBiH Marinko Čavara izjavio kako neće biti obilježavanja 24. godine od oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, pojedini predstavnici srpskih povratnika iz tih općina i dalje sumnjaju da je manifestacija otkazana, dok drugi ocjenjuju da je to bio logična odluka.

Načelnik Bosanskog Grahova Milorad Gligić smatra kako je otkazivanje ove manifestacije bio normalan i logičan slijed događaja, jer su svi srpski predstavnici osporavali tu najavu i došlo je do velikog povećanja napetosti.

-Možda je u pitanju bila i neka politička igranka, a zbog koje su se u sjeni našli realni problemi povratnika i stanovništva koje na ovim prostorima živi – naveo je Gligić.

Načelnica Drvara Dušica Runić rekla je kako još čekaju službenu potvrdu iz Županijskog odbora HDZ-a o otkazivanju manifestacije.

-Čavara nije kompetentan da se oglašava o ovom pitanju i jedina službena izjava za nas biti će iz Županijskog odbora HDZ-a – poručila je Runić.

Dok Runić čeka, mogla bi to vrijeme iskoristiti za izdavanje dozvole za gradnju katoličke crkve u Drvaru. Projekt je blokiran već godinama, čime se šalje jasna poruka Hrvatima kako im nije mjesto na ovome području.

Predstavnici Srba su najavili kako će sutra biti održan novi sastanak u Banja Luci na temu proslave oslobođenja Drvara.

Ero.tel