Splićanka Ksenija Marinković (43) zauvijek se pridružila maloj skupini bosonogih karmelićanki i postala jedna od svega 80-ak časnih sestara u Hrvatskoj, koje pripadaju tom strogom klauzurnom redu, piše Slobodna Dalmacija.

Ksenija je “postala” sestra Marija Estera od Otajstvene Ljubavi, a o događaju je izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija na svojoj Facebook stranici.

– Šibenski biskup u miru msgr. Ante Ivaspredvodio je u petak, 24. svibnja 2019. godine, na blagdan Marije Pomoćnice, svečanu euharistiju u prigodi doživotnih zavjeta s. Marije Estere od Otajstvene Ljubavi (Ksenije Marinković).

Primila je od biskupa svečani blagoslov i crnu koprenu, te se trajno pridružila zajednici bosonogih sestara karmelićanki. Bila je to ujedno osamdeseta obljetnica dolaska prvih bosonogih karmelićanki na tlo Hrvatske, u Brezovicu – objavila je Nadbiskupija o tom događaju iz Brezovice.

Ksenija Marinković je u Splitu završila srednju Obrtničku školu i stekla zvanje kozmetičarke. Zaposlila se i 15 godina, sve do ulaska u Karmel, radila administrativne poslove u “Tepih centru”.

U Karmel je ušla 2013. godine, a prve svete zavjete položila je 2016. godine. Na web stranici njezinog reda, Karmel.hr, stoji kako je sve do ulaska u samostan “živjela životom mladih svoga vremena i životom prosječnih vjernika”.

Zanimljivo je da je Ksenija Marinković tek kao zrela djevojka, sa svojih 37 godina, odlučila otići u samostan i pridružiti bosonogim karmelićankama, baš kao što je to 2004. godine napravila i njezina sugrađanka i poznata glumica Edita Majić, koja je kazališnu karijeru u 34. godini života prekinula kako bi kao sestra Edita Marija od Križa otišla u samostan u Ávili.

Slobodna Dalmacija