Molitvom krunice u 17.30 i slavljenjem sv. mise zadušnice u 18.00 sinoć u ponedjeljak, 5. veljače, na Širokom Brijegu u ispunjenoj samostanskoj crkvi nastavljeni su »VIII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«. Sv. misu zadušnicu predslavio je i na njoj propovijedao fra Domagoj Šimić, koji je trenutno na službi u Banja Luci a ujedno je i područni duhovni asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda u provinciji Bosne Srebrene. Suslavilo je 8 fratara iz širokobriješkog samostana. 

Ovo misno slavlje pjevanjem su animirali članovi zbora Sv. Nikole Tavelića iz Dobrkovića pod ravnanjem Marije Cigić. Čitanja su čitali ministranti. 

Fra Domagoj je u propovijedi istaknuo sljedeće. »Stoga, braćo i sestre, smrt naših fratara ne smije ostati zaboravljena, ne smije postati tek neka tradicija u kojoj ćemo se sjećati nevino stradalih žrtava Drugog svjetskog rata i poraća, nego ona nama treba biti svjetionik, ona nama treba biti korektiv i putokaz na našem životnom putu, kako bismo bili svjesni da ne trebamo odustajati od svojih ideala, da ne trebamo ni pod cijenu vlastite smrti odreći se svojega poslanja, svojega identiteta, svoje vjere. Jer nemojmo zaboraviti današnje Isusove riječi koje glase: “Tko ustraje do kraja spasit će se”.«

Također su dodijeljene i nagrade »VII. nagradnog natječaja na temu pobijeni franjevci, za uzrast djeca. Prvu nagradu dobila je Nika Bubalo iz Širokog Brijega za literarni uradak Velikani našega vremena, drugu nagradu dobio je zajednički literarni uradak Istina je jedna učenika VII. b r. OŠ Biograci, a treću je dobila Viktorija Kožul iz Širokog Brijega za uradak Pobijeni franjevci. 

U povodu obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva vjernih članova puka Božjeg u 10.00 pred križem na Trgu širokobrijeških žrtava vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Grada Širokog Brijega, Zapadno-hercegovačke županije, Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat pri HNS-u BiH zajedno s ministarstvom branitelja Zapadno-hercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra iz Mostara. Vicepostulator fra Miljenko Stojić predvodio je molitvu za pobijene, priopćeno je iz Vicepostulature.