Sveučilišna klinička bolnica bolnica potpisala je ugovor o suradnji s Centrom za tumore kralj Huseein iz Jordana – najvećim centrom za liječenje raka na Bliskom istoku.

U okviru Inicijative za uspostavu suradnje između Centra za tumore kralj Hussein (Jordan) i medicinskih institucija u BiH, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar posjetio je u petak, 11. veljače 2022. godine dr. Akram Al-Ibraheem, šef Odjela za nuklearnu medicinu i PET/CT King Hussein Cancer Center (KHCC), najvećeg specijaliziranog Centra za rak na Bliskom istoku, priopćeno je u srijedu, 16. veljače, iz SKB-a Mostar.

Radni sastanak o mogućnostima suradnje održan je u prostorijama Klinike za onkologiju SKB Mostar gdje su s dr. Al-Ibraheemom razgovarali doc.dr.sc. Inga Marijanović, v.d. predstojnica Klinike za onkologiju i prof.dr.sc. Danijel Pravdić, prodekan za znanost Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Doc. Marijanović je tom prilikom istaknula kako se pametnim i prihvatljivim strategijama ulaganja u onkologiju može ostvariti značajan ishod u liječenju.

Inicijativa o suradnji Klinike za onkologiju SKB Mostar i KHCC-a u vidu edukacija, razmjena iskustava, sudjelovanja u novim istraživanjima kao i mogućom realizacijom tretmana za naše onkološke pacijente zasigurno će pridonijeti i biti dobar put u zajedničkoj borbi protiv malignih bolesti koje su najveći javnozdravstveni problem u cijelom svijetu, pojasnila je doc. Marijanović.