Foto: Tomislavcity/ Arhiva

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH demantira dezinformacije koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača izvan Bosne i Hercegovine plaća, priopćeno je iz SIP-a.

Državljani BiH iz AustrijeNjemačke i Švicarske, kako se navodi, kontaktirali su SIP BiH navodeći da u tim državama kruži informacija da će se troškovi registracije za glasanje izvan BiH dodatno naplatiti 30 eura i da će račun primiti na kućnu adresu nakon što im prijava za glasanje izvan BiH bude obrađena.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ističu da nemaju saznanja tko je plasirao navedenu dezinformaciju te pozivaju sve državljane BiH u inozemstvu da se za sve nejasnoće u vezi podnošenja prijava za glasanje izvan BiH obrate SIP-u BiH na e-mail: info@izbori.ba ili na brojeve telefona +38733251331 ili +38733251332.

“Državljani BiH koji su u inozemstvu, ukoliko se žele prijaviti za glasovanje iz inozemstva, potrebno je podnijetu svoju prijavu za glasovanje izvan BiH na službenoj internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do 23. srpnja 2024. godine do 24:00 sata”, navodi se u priopćenju SIP-a BiH.