Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organizira Sajam poslova 2022, koji će biti održan u utorak, 22. ožujka, s početkom u 11 sati u holu amfiteatra Sokrat.

Ovo je treći put da se Sajam sezonskih poslova organizira u Mostaru. Sajam će biti organiziran kao susret između studenata i poslodavaca gdje se studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla, priopćili su organizatori. Cilj Sajma poslova 2022 je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

”Studentski zbor svakodnevno radi na poboljšanju životnog standarda za studente. Stoga, kada su nam prišli sa ovom super idejom da spojimo naše studente i njihove buduće poslodavce odmah smo se prihvatili posla organizacije Sajma poslova 2022. U studentskom zboru smatramo da je ovo jedan od naših boljih projekata jer direktno spajamo studente sa poslodavcima, a sigurni smo da kvaliteta naših studenata na budućim poslovima neće ostati nezapažena. A to smo dokazali samim tim što ovaj event organiziramo po treći put”, govori Daniel Prgomet glasnogovornik Studentskog zbora SUM.

Na Sajmu poslodavci će imati priliku predstaviti djelatnosti iz kojih dolaze i svoje potrebe za radnom snagom, dok će studenti biti upoznati sa svim uvjetima koje traže poslodavci i izravno dobiti potrebne informacije. Svaki student koji želi lakše pronaći sezonski posao trebao bi posjetiti Sajam poslova 2022.

”Budući da smo svjedoci sve češćeg nedostatka radne snage, pogotovo u sektorima turizma i ugostiteljstva, HGK i Županijska komora Split predložili su ovaj događaj s ciljem kako bi pomogli mladoj populaciji pri rješavanju ovakvih i sličnih problema”, priopćili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Na samom kraju pozivaju sve zainteresirane studente kao i ostale osobe da posjete Sajam poslova 2022 u utorak u vremenu od 11 sati do 14 sati.

Bljesak.info