Foto: Tomislavcity

Nakon punih dvadeset godina u Tomislavgradu je večeras održan izbor najboljih sportašica i sportaša Općine Tomislavgrad u sezoni 2022./23. Organizator izbora bio je Sportski savez Općine Tomislavgrad, za čiji je ponovno oživljavanje najzaslužniji načelnik Ivan Buntić. Predsjednik općinskog sportskog saveza je Tomislav Batarilo Toša.

Sedmeročlano povjerenstvo imenovano od strane novoutemeljenoga Općinskog sportskog saveza činili su: Tomislav Batarilo Toša, Mario Tolić, Igor Mandušić, Hajrudin Kozarić, Dragan Ledušić, Krešimir Parlov i Milan Vukadin.

Komisija je ovako odlučila:

 

Najbolji sportaš: Marko Ćerdić – HNK TOMISLAV

Foto: Tomislavcity

Najbolja sportašica – Ružica Križanac – TKD KLUB KORYO

Foto: Tomislavcity

 

Najbolja mlada sportašica – Darija Sučić

Foto: Tomislavcity

Najbolji mladi sportaš –  Džemal Bukvić

Foto: Tomislavcity

Najbolja seniorska ženska ekipa –  Odbojkaški klub Delminium

Foto: Tomislavcity

Najbolji seniorski muški klub – HNK Tomislav

Foto: Tomislavcity

Najbolja mlada muška ekipaPioniri HNK Tomislava

Foto: Tomislavcity

Najbolji mlada ženski ekipa: Odbojkaški klub Delminium

Foto: Tomislavcity

Uz općinskoga načelnika Ivana Buntića, nagrade našim najuspješnijim sportašicama i sportašima uručile su kolege i sportske legende podrijetlom iz duvanjskoga kraja: naša proslavljena košarkašica Anđa Jelavić te višestruki atletski prvak i rekorder, Vinko Pokrajčić.

Napominjemo, prvi izbor sportašice i sportaša imali smo 1994. godine kao prva općina na ovim prostorima a ta sportska manifestacija odvijala se redovito tijekom deset godina. Tada i večeras pokrovitelj manifestacije bila je Općina Tomislavgrad.

Večerašnju priredbu vodili su Mata Jolić i Krešimir Parlov, a tijekom programa nastupile su i tomislavgradske mažoretkinje. Nekoliko glazbenih točaka izveli su mladi glazbenici Monika i Domagoj.

Čestitamo svim laureatima!

Tomislavcity