Foto: Tomislavcity

Poslijeratnom izgradnjom Tomislavgrad se lagano premještao prema polju, što je posebno došlo do izražaja izmještanjem starog kolodvora i izgradnjom zaobilaznice kada se otvorio ogroman prostor za izgradnju novih i većih objekata.

Da se i stari dio neda tako lako, pokazali su i okretni duvanjski poduzetnici. Tako je Restoran Renome postao njegov zaštitni znak, a ranijim rušenjem nekoliko oronulih objekata oko ovoga restorana kao da je “prozračen” i ovaj dio grada. Obnova Kulturno informativnog centra i izgradnja Trga gange i hajdučke družine dovela je do daljnjeg obogaćenja starog dijela.

No, današnjim rušenjem nekoliko objekata čini se da će tek “prodisati” i Trg gange i hajdučke družine te da će u potpunosti promijeniti njegovu dosadašnju vizuru. Ne treba zaboraviti da je u blizini i veliki prostor na kojem je nekada bila robna kuća “Duvanjka”. Kultiviranjem i ovoga prostora središte Tomislavgrada bilo bi gotovo neprepoznatljivo!

Foto: Tomislavcity

Čestitamo svima onima koji svojom hrabrošću, inicijativom, vizijom i financijskim ulaganjem u Tomislavgrad čine da on svakim danom postaje sve ljepše i poželjnije mjesto stanovanja i boravka!

 

Tomislavcity