Nekoliko uzastopnih kišnih dana i noći praćenih maglom i vjetrom natjeralo je divlje svinje na pokret u potragu za hranom. Već duže vrijeme brojne i ne tako od kuća daleke ledine doslovce su preko noći “preorane”, a to je bio alarm da lovci ranom zorom u nedjelju, četrnaestoga studenog krenu “češljati” dio lovišta od Privora prema Priviji. Ovaj put nisu pogriješili u procjeni lociranja krda koje se tijekom noći zamirovalo na ovom potezu.

Goniči su izvanredno odradili posao tako da su dobro raspoređenim lovcima, na već dobro poznatim prijelazima, dotjerali dva vepra na puškomet. Jednoga Marku Orloviću – Begovom i Sanelu Galiću na potezu iznad Pešića kuća, a drugoga Zdravku Šapini zvanom Juvi nedaleko od lokve za divljač nadomak Privije.

Marko i Sanel združenom paljbom su ustrijelili vepra težine od stotinjak kilograma, a kako rekoše Juvin “bilan” ga je težinom i veličinom kljova nadmašio. Zbog bijele dlake izazvao je zanimanje i čuđenje jer ni najstariji lovci u ovim našim lovištima nisu naišli na ovako nešto.

Dva ustrijeljena pozamašna vepra ekipi koja je taj dan lovila “dođoše” kao as na desetku.

Nakon uspješnog lova u Rogovim je upriličeno druženje uz hranu i piće. Čestitke cijeloj ekipi, a osobito Juvi, Marku i Sani.

Ante Đikić/Tomislavcity