Cafe bar Šok bio je u subotu domaćin neobičnoga druženja edukativno-zabavnoga karaktera.

Naime, u organizaciji udruge Hrvatska zvona održan je prvi Pub kviz u Livnu. Deset ekipa provjeravalo je svoje znanje pitanjima iz gotovo svih područja ljudskih dostignuća: svjetske i lokalne povijesti, geografije, književnosti, likovne umjetnosti, fizike, filma, glazbe, sporta, kinologije…

Natjecanje je bilo podijeljeno u dva eliminacijska bloka s tri kruga po petnaest pitanja, a dvije najuspješnije ekipe iz svakoga bloka odmjerile su snage u finalu koje se sastojalo od 45 pitanja podijeljenih u tri kuga. 

Tijekom uzbudljiva cjelovečernjeg natjecanja finale su izborile četiri ekipe: Dva paraAe reko’ š’a ‘eUnited i Pub fiction. Najbolje znanje u finalu pokazala je ekipa United iz Tomislavgrada koju su činili: Igor Krišto, Branimir Mašić, Marko Mašić, Josip Zvonar i Ivan Tomić. Za samo bod slabija od pobjednika, drugoplasirana je bila ekipa Pub fiction u sastavu: Ivana Rosić, Josip Rosić, Tonka Krešo, Ivana Bobetić i Jelena Bobetić.

Kvizaškim pripetavanjem (zbog istog broja bodova u regularnom dijelu) za treće mjesto borili su se Dva para i Ae reko’ š’a ‘e. Uspješnija je bila ekipa Ae reko’ š’a ‘e u sastavu: Maja Lijović, Katarina Lijović, Krešimir Omazić, Nina Tadić i Kristina Konta.

Najbolje ekipe dobile su priznanja i prigodne nagrade koje su osigurali mljekara Puđa & Perković i članovi udruge Hrvatska zvona. Za prvu nagradu pobrinuo se generalni sponzor – mljekara Puđa & Perković poklonivši svim članovima pobjedničke ekipe prigodne pakete svojih proizvoda, druga ekipa dobila je novčanu nagradu od 100 KM, a trećeplasirana ekipa pivo i čaše za pivo.

Organizatori kviza nisu krili zadovoljstvo što je ovakva vrsta druženja organizirana i u Livnu i što je dokazano kako se večernji izlazak začinjen s malo znanja i sreće može pretvoriti u lijepo i zabavno druženje.

Zahvaljujemo mljekari Puđa & Perković na sponzorstvu, domaćinu i vlasniku kafića Šok Nikoli Ćosiću te svim natjecateljima.

 

 

Hrvatska zvona/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.