Foto: Župa Bukovica

Na svetkovinu Duha Svetoga u našoj Župi bilo je posebno svečano: 18 djevojčica i dječaka primili su sakrament Prve svete pričesti.

Nakon svečanog ulaska prvopričesnika,  prigodnim riječima obratio se  bukovički župnik fra Stipe Marković pozdravivši prvopričesnike, njihove roditelje i sve prisutne vjernike, kojih je crkva bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Nakon župnika, djecu je u ime roditelja pozdravila majka jednog prvopričesnika, a potom su djeca izvela prigodni recital.

Nakon toga započelo je svečano misno slavlje, koje je uz koncelebraciju don Mije Klarića predvodio župnik fra Stipe.

U propovijedi je nadahnuto govorio ističući značenje Duhovskog događaja, rođendana Crkve, te euharistije kao središta života Crkve i svakog pojedinog vjernika. Istaknuo je također ulogu obitelji u odgoju djece, gdje se stječe temelj pravog kršćanskog života, te pozvao roditelje da svojoj djeci budu uzor kako živjeti u pravoj istinskoj vjeri, a prvopričesnike pozvao da trajno ostanu sjedinjeni s Kristom.

Foto: Župa Bukovica

Svoju zahvalu Bogu  za današnji dan prvopričesnici su izrazili recitacijama i pjesmom, te prinosom  darova i na taj način još jednom potvrdili svoju povezanost s Bogom. Za ovaj poseban dan, prvopričesnici su se pripremali vjeronaučnim susretima proteklih mjeseci i svetom ispovijedi kako bi ovaj dan ostao posebno urezan u njihovim srcima.

Svečano misno slavlje uveličao je Župni zbor mladih, kojemu je, uz čestitke prvopričesnicima i njihovim roditeljima, posebno čestitao i zahvalio župnik fra Stipe.

Na licima roditelja i vjernika vidjela se zahvalnost dragom Bogu na ovome lijepom i svečanom danu, zahvalnost svojim svećenicima koji su uložili veliki trud kako bi ovaj dan bio pravi blagdan za prvopričesnike, za vjernike, i za cijelu župu.

Župa Bukovica