Na blagdan Duhova 19. svibnja 2024. godine u župi Grabovici upriličeno je slavlje prve svete pričesti, koju je primilo troje prvopričesnika: Franka Kovač, Mia Ćurić i Marko Ćurić. Za ovaj veliki dan oni su se pripremali cijelu vjeronaučnu godinu, predvođeni župnikom don Blažem.

Svečano misno slavlje u 11 sati predslavio je župnik don Blaž Ivanda, a pjevanjem ga uveličao župni zbor te sestre Ana Marija i Manuela Kovač. Tijekom misnoga slavlja prvopričesnici su recitirali, navijestili riječ Božju, predvodili molitvu vjernika, a tijekom sv. pričesti dostojanstveno su prvi put primili Isusa u posvećenoj hostiji.

U prigodnoj propovijedi, bremenitoj porukama, župnik don Blaž rekao je malim slavljenicima:

“Dragi prvopričesnici, vi ćete danas prvi put u životu primiti Isusa Krista u svoje srce, a to je najveći dar koji netko može nekome darovati – dar Krista u presvetoj euharistiji. Djeco, Isus vas voli, a kako ćete vi pokazati da volite Isusa: prijateljujući s Isusom, darujući mu svoje srce da u njemu nađe prebivalište, ljubeći Boga iznad svega, a bližnjega kao samoga sebe.” Obrativši se roditeljima župnik don Blaž istaknuo je njihovu nezamjenjivu ulogu u odgoju djece jer djeca koja prijateljuju s Isusom i ostaju s njim trajno povezana neće biti na stranputici života.

Našim dragim prvopričesnicima i njihovim obiteljima čestitamo ovaj veliki dan. Neka Isus, kojeg su u svoje srce primili, ostane s njima zauvijek povezan u ljubavi, neka ih prati njegov blagoslov i neka im on bude istinski prijatelj – sada i za čitav život.

Kaja Beljan/Tomislavcity
Foto: Ante Kovač